Euroala rahandusministrid andsid rohelise tule Portugali laenuprogrammi väljatöötamisele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali rahandusminister Fernando Teixeira dos Santos Budapestis pärast ELi rahandusministrite kohtumist.
Portugali rahandusminister Fernando Teixeira dos Santos Budapestis pärast ELi rahandusministrite kohtumist. Foto: SCANPIX

Tänasel mitteametlikul eurogrupi kohtumisel Budapestis otsustati, et algab Portugali laenuprogrammi kujundamine.

Eesmärk on laenuprogramm, sh ranged poliitikanõudmised reformide ja eelarve korrastamise osas heaks kiita mai eurogrupi kohtumisel, kaasates programmi ka IMF, teatas rahandusministeerium.

Portugali kätes on tagada kõigi oluliste poliitiliste jõudude toetus programmile ja seda juba enne 5. juunil toimuvaid erakorralisi valimisi.

«Turge reformides veenva ja finantseerimisprobleeme leevendava programmi vajalikkust on euroala kolleegid Porugalile soovitanud juba mõnda aega. Seega ei ole tänane uudis halb uudis, pigem vastupidi,» ütles rahandusminister Jürgen Ligi.

«Meil on näiteid riikidest, kes laenuprogrammist tulenevaid jõulisi poliitikasamme astudes on kõige raskemast punktist välja tulnud. Eesti ei ole täna veel Euroopa Finantsstabiilsusfondi (EFSF) liige, seega ei puuduta hetkel kõnelused veel otseselt meid,» kommenteeris Ligi.

Lisaks arutasid EL rahandusministrid täna makromajanduslike tasakaalustamatuste tuvastamiseks sobilikke indikaatoreid ning andsid hinnangu uue EL finantsjärelevalvesüsteemi tulemuslikkusele.Käesoleva aasta kevadsuvel on võtmeküsimuseks panganduse taluvustesti elluviimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles