Eesti vanad rongid võivad minna Lätti või Gruusiasse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

AS Elektriraudtee kinnitusel peaks esimene Šveitsist tellitud kaasaegne reisirong Eestisse jõudma 30. novembril 2012, praegu kasutusel olevad rongid võivad uue omaniku leida Lätist või Gruusiast.


Praeguseks on Elektriraudtee allkirjastanud ka uute reisirongide eskiisprojekti Šveitsi rongitootja Stadler Bussnang AG-ga.

Eskiisprojekt allkirjastati uute reisirongide hanke raames, mille kohaselt tarnitakse Eestisse aastatel 2012 - 2014 kokku 18 elektrirongi ning 20 diiselrongi.

Ettevõtte avalike suhete juht Norbert Kaareste märkis, et praeguse kava järgi peaks esimene uus elektrirong Eestisse tarnitud olema 30. novembril 2012, viimane elektrirong peaks kohal olema aga aasta hiljem ehk novembris 2013.

Esimene uus diiselrong peaks Eestisse jõudma 15. veebruaril 2013 ning viimane mais 2014.

Oma praegustele rongidele otsib Elektriraudtee ostjat. Kaareste sõnul on ettevõte valmis neid müüma praktiliselt kõigile soovijatele, kuid kõige tõenäolisemalt võivad huvilisteks osutuda Läti või Gruusia.

Seda, kas uute rongide tulek ka piletihindu mõjutab, ei osanud Kaareste öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles