Tuntud kohvikukettide toodetest leiti roojaga levivaid baktereid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starbucks'i kohv.
Starbucks'i kohv. Foto: SCANPIX/REUTERS

Kolmes briti suurimas kohvikuteketis kasutavatest jääkuubikutest leiti fekaalibaktereid, selgus uudistekanali BBC doksarjast «Watchdog».

«Watchdog» saate jaoks koguti proove Costa Coffee, Starbucksi ja Caffe Nero kohvikukettide jääjookidest ning tulemused olid oodatust halvemad, vahendab BBC.

Laudade, toolide, kandikute ning jää puhtust testiti kokku 30 kohvikus. Selgus, et Costa kohvikuketi kümnest proovist seitse olid saastunud fekaalsete kolibakteritega. Starbucksis ja Caffe Neros oli sama olukord kolmes proovis kümnest.

Briti keskkonnainstituudi ekspert Tony Lewis tõdes, et fekaalibakterid ei tohiks toidukohtades olla esindatud mitte mingilgi moel, mistõttu polegi niivõrd oluline, kui suurel või väiksel määral nende olemasolu testide tulemused näitasid.

Lewis nentis, et sellist tüüpi bakterid on potentsiaalsed haigusetekitajad ning ohustavad inimesi, mistõttu peavad kohvikud end käsile võtma ja tõhusama puhtuse tagama.

Costa esindaja märkis, et nad kavatsevad koheselt uuendada oma jää käsitlemise suuniseid ning tegelevad juba uute jääseadmete hankimisega. Starbucksi esindaja tõdes, et nad võtavad hügieeninõudeid väga tõsiselt ning kavatsevad ettevõttes läbi viia ka sisejuurdluse nõuete täpsemaks tagamiseks. Ka Caffe Nero esindaja väitel asub kohvikukett koheselt hügieenitingimusi parandama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles