Tuleb välja, et lõikelaua pesemine nõudepesuvahendi ja kuuma veega ei ole bakterite hävitamiseks piisav, seda eriti juhul kui lõikelauda kasutatakse toore liha lõikamiseks.
Tasub teada: miks võiks lõikelauda vesinikperoksiidis leotada
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaande The Mirror majapidamisnippide ekspert Stephanie C. sõnul sobib nõudepesuvahend hästi pottide, pannide ja nõude pesuks, kuid lõikelaudade puhul jääb üksi pesuvahendist väheks. Kraanivesi ega isegi mitte keev vesi koos pesuvahendiga pole piisav, et lõikelaual häviks pesuga kõik tervisele kahjulikud bakterid.
Kuna lõikelaudu kasutatakse tihti peale toore liha lõikamiseks tuleb olla eriti ettevaatlik, et takistada bakterite levikut lõikelaua kaudu teistele toiduainetele. Toore liha kaudu võivad levida salmonella, koli- ja listeeriabakterid ning isegi parasiidid. Selleks, et bakteritest täielikult lahti saada, soovitab ta lõikelaudu leotada pärast igat kasutuskorda vesinikperoksiidis ja seejärel üle pesta, et tagada täielik puhtus.