Tallinna külastab peaaegu 2500 kruiisituristi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevad Tallinna sadamas.
Kruiisilaevad Tallinna sadamas. Foto: Tairo Lutter

Neljapäeval sildus Tallinnas kaks kruiisilaeva, mis toob pealinnaga tutvuma kuni 2500 kruiisituristi.

Kell 9 sildus Tallinna Vanasadamas kruiisilaev Aidamar, mis toob päevaks linna kuni 2200 kruiisituristi. Laev lahkub Tallinnast kell 17. Kell 9.30 sildus Vanasadamas kruiisilaev Hamburg, mis toob linnaga tutvuma kuni 300 turisti. Laev lahkub Tallinnast kell 14.

Tänavuse kruiisihooaja jooksul on Tallinna kokku oodata 314 kruiisilaevakülastust, mis toovad Eesti pealinnaga tutvuma üle poole miljoni inimese. Kaheksa laeva külastavad Tallinna esmakordselt.

Suurim sel aastal Tallinnas peatuv laev on 333,3 meetri pikkune MSC Fantasia, mis võtab pardale 3800 reisijat ja saab olema läbi aegade pikim Tallinnas peatunud kruiisilaev. 20. juulil peatuvad Tallinnas korraga kuus kruiisilaeva.

Tihedaimad päevad tõotavad tulla 29. juuni, 3. juuli ja 1. august, mil linna on oodata üle 9000 kruiisireisija. Eelmisel aastal peatusid kruiisilaevad Tallinnas 271 korda, laevade pardal oli kokku 474 000 kruiisireisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles