Koger taotleb ettevõttele saneerimiskaitset

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koger&Partnerid.
Koger&Partnerid. Foto: Raigo Pajula

Andres Kogeri ehitusfirma Koger ja Partnerid esitab täna Harju Maakohtule taotluse saneerimise algatamiseks, mille eesmärk on läbi kohustuste restruktureerimise ettevõtte jätkusuutliku tegevuse taastamine. Varem on ehitusfirma võlausaldajad taotlenud viimase pankroti välja kuulutamist.

Ehitusfirma juhi ja omaniku Andres Kogeri sõnul püütakse saneerimisega luua võimalused ettevõtte majandusliku seisu parandamiseks ning raskuste ületamiseks.

«Majanduskriisi negatiivne mõju ehitussektorile oli oodatust suurem. Täielikult Eesti kapitalil põhineva ettevõttena ei ole meil olnud rahvusvahelistele ettevõtetele iseloomulikku puhvrit pikaajaliste kahjumite rahastamiseks. Usume, et seni konstruktiivsed suhted pankadega jätkuvad ning üheskoos leiame lahendused,» ütles Koger läbi PR firma saadetud teate.

Ettevõtte suurimad raskused on olnud seotud riigihangete lepingutega ja paindumatu bürokraatiaga. «Need vastuolud on kohtu lahendada. Paraku eelistab riik kompromissidele ja tööde jätkumisele õigusvaidlusi kohtus ning uusi ja kompromissidest tunduvalt kalleimaid hankeid,» selgitas Koger.

Alles möödunud aasta lõpus ütles Koger E24-le, et tema hinnangul on kõige hullem aeg ehitusfirma jaoks möödas. «Me räägime minevikust, kõige raskem oli olukord 9 kuud tagasi, kui ma ettevõtte juhtimise üle võtsin. Selle 9 kuuga me oleme tulnud vasktorudest läbi, siis me olime lepingutes, mis olid ehitaja jaoks hulluks ajavalt kägistavad ja täna oleme me need lepingud jätnud selja taha,» rääkis Koger, kelle firma pankroti väljakuulutamist 10. detsembril Harju maakohtus arutati.

Saneerimise ettevalmistamisel täpsustati ettevõtte struktuuri ja nime. Andres Kogerile kuuluv ettevõte Koger Projektijuhtimise AS võtab üle kõik Koger & Partnerid AS kohustused võlausaldajate ees ning alustab saneerimist. Väikeaktsionärid on ettevõttest väljunud ja jätkavad eraldiseisvalt teiste kinnisvaraprojektide arendamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles