Soome kiirlaenufirma sai segase teksti eest reklaamikeelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Reissuluoto reklaamklipist, ettevõtte sloganiks on: "Ela täna, maksa homme"
Kaader Reissuluoto reklaamklipist, ettevõtte sloganiks on: "Ela täna, maksa homme" Foto: Youtube

Soome kohtusüsteemi osa, turundusküsimustega tegelev Turunduskohus (s. k markkinaoikeus) käskis kiirlaenufirmal Reissuluotto lõpetada välireklaamikampaania.

Laenuandja kahtlastele reklaamidele juhtis kohtuinstantsi tähelepanu Soome tarbijakaitseamet (Kuluttajavirasto), kirjutab marmai.fi.

Laenufirma tänavatel ja metrootunnelites esitatud reklaamide puuduseks on puudulik tarbija informeerimine laenutingimustest. Näiteks on laenuraha aastane kulukuse määr märgitud nii väikeses kirjas, et plakatit silmates pole võimalik seda tuvastada.

Tarbijakaitse hinnangul näitas Reissuluotto oma välireklaamides üles «selget kergemeelsust reklaaminõuete suhtes».

Kuna laenufirma ei pidanud tarbijakaitse märkuseid piisavaks, et kampaaniat lõpetada, pöörduski tarbijakaitse Turunduskohtusse ajutise reklaamikeelu kehtestamiseks.

Kohtuorgan selle määraski. Laenufirma ei tohi kampaaniat jätkata ei senisel ega muudetud kujul. Keelu rikkumisel ähvardab laenufirmat 50 000 euro suurune trahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles