Viimase aastaga on tuntavalt kosunud enamiku tööstusettevõtete tootmiskulud, mis on ka hinnatõusule hoogu andnud.
Tööstusjuht hoiatab: rasked ajad on ees (3)
«Piima hind on viimase aastaga kolossaalselt tõusnud. Liha hind on poole kuni aasta jooksul kõvasti kasvanud, nii et ega rasked ajad on ees,» lausus Rannarootsi lihatööstuse juht Roland Lepp, kes tõi tootmiskulude seast esile palgatõusu, kirjutab Äripäev.
«See on olnud üsna kiire, kuid tööviljakus ei ole kasvanud. Sellest saame kõik aru. Tulevikus on see väga tõsine probleem,» lisas ta.
Lihatööstuse Atria juht Olle Horm rääkis, et sealiha hind on viimase aasta jooksul tõusnud umbes poole võrra, mis on ka krõbedaim osa tootmisel.
«Kui aasta tagasi maksti searümba eest kuskil 1.30 eurot, siis nüüd on see hinnatase kusagil 1.90 euro juures. Kaupluses hind nii palju kasvanud ei ole, kuid surve lihatoodete hinnatõusule on päris tugev,» ütles Horm. «Palgatõus on ka olnud, aga tooraine hinna kõrval on see tühine.»
Mida arvavad tootmiskulude kasvust teised tööstusfirmad, loe pikemalt Äripäevast.