Eesti ettevõte rajas Saksamaale kaks jalgpalliväljakut

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstmurustaadion
Kunstmurustaadion Foto: Mailiis Ollino

24 aastat üle Euroopa jalgpalliväljakuid rajanud Eesti ettevõte Advanced Sports Installations Europe AS aitas paigaldada kaks täismõõtudes kunstmuruväljakut Saksamaale Mönchengladbachi, et testida uuendusliku kunstmuru taaskasutustehnoloogia Arena Master toimimist.

Hollandi piiri lähedale Mönchengladbachi rajatud jalgpalliväljakuid kasutavad erinevad piirkonna klubid nii võistlusteks kui ka treeninguteks. Väljakute omanikuks on kohalik omavalitsus, kes soovis kasutatud kunstmuru eemaldamist ning kohapeal täitematerjalide eraldamist murukattest ja nende puhastamist.

Saksamaa väljakud rajati Euroopa ühe suurima kunstmurutootja Polytan tellimusel, kelle esindajad tutvusid kunstmuru taaskasutamise tehnoloogiaga Arena Master märtsikuus Tallinnas peetud messil.

 Advanced Sports Installations Europe ASi (ASIE) omaniku Raul Lättemägi sõnul oli Saksamaal hea võimalus testida Euroopa Liidu Horisont 2020 programmi toel väljatöötatud uuenduslikke seadmeid.

«Muru paigaldusseadmega Crab suutsime kahelt täismõõtudes jalgpalliväljakult vana murukatte üles võtta ühe päevaga ilma aluspinda kahjustamata, mis võimaldas kohe alustada uue kunstmuru paigaldamisega,» rääkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles