India IT-hiid jäi Tallinnas hätta (6)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta detsember: HCLi Eesti kontorit Ülemistel avavad India suursaadik Eestis Ashok Kumar Sharma (esiplaanil) ja president Toomas Hendrik Ilves (paremal), nende vahel seisab HCLi finantsteenuste president Rahul Singh.
2015. aasta detsember: HCLi Eesti kontorit Ülemistel avavad India suursaadik Eestis Ashok Kumar Sharma (esiplaanil) ja president Toomas Hendrik Ilves (paremal), nende vahel seisab HCLi finantsteenuste president Rahul Singh. Foto: Eero Vabamägi

Poolteist aastat tagasi suure pauguga Tallinna tulnud India IT-kontserni HCL Technologies Ülemiste kontor on tühi ja tööd seal enam ei tehta. Minema kolida ettevõte siiski ei kavatse.

Ligi seitsme miljardi dollari suuruse aastakäibega India tarkvarafirma avas Ülemiste Citys kontori 2015. aasta lõpus. Üritus oli pidulik, kõne pidas teiste hulgas president Toomas Hendrik Ilves.

Eesti poliitikud ja ametnikud nägid HCLi Tallinna meelitamist suure võiduna. Suuremaid ega tuntumaid India ettevõtteid siin ei ole. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) sõnul tegid nad sellise suure kala toomiseks kaks aastat tööd.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles