Maikuus sai enim taastuvenergia toetust Fortum

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortumi ehitusplats
Fortumi ehitusplats Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti elektrisüsteemihalduri Elering AS andmeil sai maikuus enim taastuvenergia toetust Fortum Eesti AS koos tütarfirmaga, millele läks ligi 1,7 miljonit eurot.

Aasta esimese viie kuuga on Fortum koos sidusettevõttega Anne Soojus saanud toetust ligi 8,1 miljonit eurot, selgub Eleringi riigiabi toetusesaajate nimekirjast.

Utilitas Tallinna Elektrijaam OÜ oli maikuu toetuse saajate hulgas teisel kohal 869 430 euroga, esimest korda saadi toetust aprillis summas 1 008 965 eurot, kokku on toetust saadud kahe kuuga umbes 1,9 miljonit eurot.

Kolmandal kohal on Enefit Taastuvenergia OÜ, mis sai taastuvenergiatoetuseks 845 311 eurot, viie kuu lõikes on ettevõte saanud toetusi 6 miljonit eurot.

Kokku maksis Elering AS aprillis taastuvenergia toetuseks välja ligi 5 miljonit eurot ja tõhusa koostootmise toetuseks 346 077 eurot. Esimese viie kuu kokkuvõttes on Elering välja maksnud 30 miljonit eurot taastuvenergiatoetust ja 1,9 miljonit eurot koostootmise toetust.

Tõhusa koostootmise toetust sai maikuus enim Enefit Taastuvenergia OÜ 220 122 eurot, kokku on ettevõte saanud viie kuu jooksul koostootmise toetust 952 832 eurot.

Grüne Fee Eesti AS sai koostootmise toetust summas 49 680 eurot, alates veebruarist on saadud 243 023 eurot.

Koostootmitoetuse saamisel oli kolmandal kohal Utilitas Tallinna Elektrijaam OÜ 27 746 euroga. Koos aprillikuuga, mil saadi esmakordselt toetust, on tänavu saadud 113 624 eurot.

Taastuvenergiast ja tõhusa koostootmise režiimil toodetud elektrienergia toetuse puhul on tegemist riigiabiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles