Ratas kohtumisel SEBi juhtidega: Rootsi pankade kohalolek on meie majandusele väga oluline

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Eesti üksuse juht Allan Parik (vasakul) ja SEB panga juhatuse esimees Marcus Wallenberg (paremal) kohtumisel peaminister Jüri Ratasega.
SEB Eesti üksuse juht Allan Parik (vasakul) ja SEB panga juhatuse esimees Marcus Wallenberg (paremal) kohtumisel peaminister Jüri Ratasega. Foto: Jürgen Randma/riigikantselei

Eesti peaminister Jüri Ratas kohtus täna SEB panga juhtkonna esimehe Marcus Wallenbergi ning Eesti haru juhi Allan Parikuga, et arutada Eesti majanduse ja riigi eelarvepoliitikaga seonduvaid teemasid. 

«Rootsi pankade kohalolek on meie majanduse stabiilsusele väga oluline. Samuti on Rootsil väga oluline roll Eesti välisinvesteeringute lähtekohana,» sõnas Ratas.

Rääkides Eesti fiskaalpoliitikast ja majandusest, ütles peaminister Ratas, et valitsus jälgib riigieelarve struktuurset tasakaalu mitte ühe aasta lõikes vaid nelja aasta keskmisena. «Uus reegel võimaldab teha strateegilisi investeeringuid mahus kuni 0,5 protsenti SKTst aastas.»

SEB juhtide kohtumine peaminister Ratasega. Foto:
SEB juhtide kohtumine peaminister Ratasega. Foto: Foto: Jürgen Randma/riigikantselei

«Eesti majandus kasvas aasta esimeses kvartalis 4,4 protsenti, mis on väga hea tulemus. Samas ei saa me jääda lootma, et kasv jätkub automaatselt, vaid peame pidevalt tegema tööd majanduskasvu tugevdamiseks ning ettevõtluskeskkonna parandamiseks,» lisas peaminister.

Tutvustades Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise prioriteete, tõi Ratas välja, et eesistujana on Eestil plaanis rõhutada avatud ja turvalise Euroopa olulisust. 

«Eesti saab jagada oma e-teenuste ja digitaalse ühiskonna toimimise kogemusi teiste liikmesriikidega. Meie eesmärk on, et andmete vabast liikumisest saaks ELi viies põhivabadus,» toonitas Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles