Miks ei tohiks riideid toas kuivatada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märgade riiete toas kuivatamine võib tekitada hallitust.
Märgade riiete toas kuivatamine võib tekitada hallitust. Foto: SCANPIX

Otse pesumasinast tulnud riiete riputamine tuppa tundub nii lihtne ja süütu tegevus, kuid tegelikult peaks märjad riided ikkagi õue kuivama viima.

See esmapilgul täiesti süütuna näiv harjumus võib aga muuta sinu kodu bakterite ja hallituse kasvualaks, vahendab news.com.au.

Austraalias  New South Walesi keskkonnateaduste lektor Nick Osborne on niiskuse ekspert. Tema sõnul võib riiete kuivatamine toas tekitada hallituse ja tolmulestade kasvu, mis omakorda tervist kahjustavad.

Hallitav kodu võib tekitada astmat nendel, kellel varem seda polnud ning süvendada haigust neil, kellel astma on.

Eriti ohtlik on märgade riiete kuivatamine talvisel ajal, millal toas on niigi tavapärasest rohkem märgi riideid. «Talvel tuleme me kõik oma märgade riietega tuppa ja veedame toas hulga rohkem aega kui suvel, mistõttu on talvel toas riiete kuivatamine eriti halb,» sõnas Osborne. «Kõigele võib lisada veel toidutegemisel tuleva auru ja duši kasutamise. Kui maja pole korralikult ventileeritud, siis on terviserikke ilmnemine vaid aja küsimus.»

Osborne soovitab võimalusel alati märjad riided õue kuivama jätta ning köögis toimetamisel kubu tööle panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles