Firmasid saab nüüd veebikaubamajas osta-müüa nagu kortereid või kingi

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Täna alustas kolmes Balti riigis tegevust osaühingute ning iduettevõtete osaluste vahenduseks loodud veebiteenus Shareswall, mille eesmärk on muuta firmade müük ja partnerite leidmine sama lihtsaks, kui on seda täna korteritele või autodele uute omanike leidmine.

Portaalis avaldatud kuulutused läbivad esmalt vastava riigi äriregistri andmete põhjal omandiõiguse kontrolli. Edasi viib keskkond ostjad ja müüjad kokku, tehingu vormistamine jääb poolte korralda.

Portaali  asutaja Timo Tirsi sõnul on ainuüksi Eestis umbes 100 000 aktiivset osaühingut, nende seas palju ettevõtteid, mille omanikud sooviksid ettevõtteid müüa, laiendada või kaasata firmasse partnereid. Ise aktiivse ettevõtjana tegutseva Tirsi sõnul jäävad tehingud tegemata tihti  sel põhjusel, et inimesed ei tea, kes ja kus võiksid olla ostjad, müüjad või investorid.

Timo Tirs
Timo Tirs Foto: Erakogu

«Me peame loomulikuks, et autot ostes läheme internetiportaali pakkumisi vaatama, kuid firmade puhul ei ole seni piisavalt tugevat ja turvalist keskkonda tekkinud,» sõnas Tirs.

Kuulutusi võib avaldada ka nii, et need on nähtavad vaid kindlates riikides – näiteks ainult Lätis. Samuti on võimalik teha kuulutus nähtavaks ka ainult kasutajaks registreerunutele. Ostu ja investeerimishuvilised saavad teha ka omapoolseid hinnapakkumisi.

Erinevalt kinnisvara- ja automüügi keskkondadest pakub Shareswall häid võimalusi ka partnerite leidmiseks ning tegevuse laiendamiseks. «Näiteks võib inimesel olla üks restoran, kuid ta sooviks leida äripartnereid ning lisaraha, et laieneda viide-kuude linna terves Baltikumis,» kirjeldas Tirs Shareswalli võimalusi.

Soovi korral võib uue veebikeskkonna kaudu saada ka tugiteenuseid tehingute vormistamiseks.

Idufirmade osadega saab juba varem kaubelda ka Eesti idufirma Funderbeami keskkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles