Alibaba kasv jätkub hoogsalt (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alibaba tegevjuht Daniel Zhang neljapäeval Hangzhous toimunud investorite päeval kõnelemas.
Alibaba tegevjuht Daniel Zhang neljapäeval Hangzhous toimunud investorite päeval kõnelemas. Foto: China Stringer Network/Reuters/Scanpix

Vaatamata Hiina majanduskasvu aeglustumisele ennustab maailma suurim e-kommertsettevõtte Alibaba Group, et sel finantsaastal, mis lõpeb märtsis, kasvab nende käive 45–49 protsenti – see tähendaks kuni 34,3 miljardi dollari suurust käivet.

See on tunduvalt suurem number, kui olid varem ennustanud analüütikud. Alibaba New Yorgi börsil noteeritud aktsia hind hüppas läinud neljapäeval selle uudise peale 13 protsenti, 142,34 dollarini, ettevõtte asutaja Jack Ma vara väärtus paisus päevaga 2,8 miljardi dollari võrra, kirjutas Bloomberg.

Tõsi, reedel, mil tehnoloogiasektor tegi börsil üsna suure languse, kahanes ka Ma vara väärtus 718 miljoni dollari võrra.

Alates selle aasta algusest on 52-aastase Ma vara kasvanud 7,8 miljardi dollari võrra 41,1 miljardi dollarini. Sellega on Alibaba asutaja tõusnud Aasia rikkaimaks ja maailmas jõukuselt 15. inimeseks.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles