Eesti ettevõtja Suurbritannias: brittidel on nüüd kolm halba valikut

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Martinson
Allan Martinson Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Suurbritannias tehnoloogiaettevõtet juhtiva Allan Martinsoni hinnangul polnud Theresa May konservatiivide parlamendienamuse kaotamine brittide ega sealse ettevõtluse jaoks hea tulemus.

«UK valimistulemus ei olnud mu jaoks üllatav, aga see ei olnud kindlasti hea tulemus,» ütles Allan Martinson Postimehele.

Brittidel on nüüd Martinsoni hinnangul kolm varianti: nõrk konservatiivne valitsus, nõrk «punane» valitsus või uued valimised.

«Selline selgusetus koos Brexiti halastamatult tiksuva kellaga ei ole hea ei brittidele ega ettevõtlusele,» mäkis Martonson.

Allan Martinson on Suurbritannias peakontorit omava ettevõtte Starship Techologies üks asutajatest ja juhtidest, ettevõtte arenduskeskus asub Eestis.

Eilsed Suurbritannia erakorralised üldvalimised võitis peaminister Theresa May konservatiivne partei – ent esialgseil andmeil jäi absoluutse enamuse jaoks erakonnal kohti puudu.

Konservatiividele jäi varasemaga võrreldes saagiks kolmteist kohta vähem ehk kokku 318. Opositsioonilised leiboristid kasvatasid saaki samal ajal 35 võrra 262 kohani. Kokku valiti 650 parlamendisaadikut. Ainuenamuse saavutamiseks vajab erakond 326 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles