East Capital puhub Laulasmaa spaale elu sisse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguseks pikalt suletud olnud Laulasmaa spaakompleks sai uue omaniku ja operaatori.
Praeguseks pikalt suletud olnud Laulasmaa spaakompleks sai uue omaniku ja operaatori. Foto: Marina Puškar

East Capital omandas 4. aprillil 12 000 ruutmeetrise pindala ja 150 numbritoaga Laulasmaa spaana tuntud kinnisvara Tallinna lähistel. Ühtlasi sõlmis ettevõte lepingu Skandinaavia päritolu spaa-operaatoriga, et paigale uuesti elu sisse puhuda.

Maintud kinnistu oli pikalt müügis ning selle eest küsiti algselt vähemalt 96 miljoni krooni. Üks pankrotihalduri korraldatud enampakkumine kukkus ka selle aasta jaanuaris läbi.

East Capital teatas, et näeb spaa ja hotellinduse sektoris head kasvupotentsiaali, hoolimata hiljutisest majanduslangusest. «Laulasmaa Spa on erakordne paik liivasel rannal Tallinna lähistel, kus kõik vajalik esmaklassilise puhkuse ja spaa-teenuse jaoks on käeulatuses,» kommenteeris East Capital Private Equity asedirektor ja kinnisvaravaldkonna juht Biljana Pehrsson.

Spaakompleks ise on suletud olnud alates möödunud aasta märtsist. Kinnistu omanikuks oli praeguseks tegevuse lõpetanud spaa operaatori OÜ Laulasmaa Resort emafirma AS Fablio. Viimase ainuomanikuks on Hansapanga asutajate ringis olnud Tõnu Laak.

E24 kirjutas möödunud aasta märtsis, et spaa omanik Tõnu Laak saadab üksteise järel hotelli haldavaid ettevõtteid manalateele. 2009. aasta alguskuudel läks pankrotti osaühing Laulasmaa Hotellid, mille omanik oli AS Fablio.

Mõnda aega pärast tolle firma pankrotistumist valmis aga kohe uus käitaja Laulasmaa Resort, kuhu määrati uus tegevjuht, kuid mille omanik jäi samaks - AS Fablio.

2010. aasta märtsi lõpus oli Laulasmaa spaad opereeriva firma juht Jukka Pietiläinen jällegi sunnitud sammud kohtu poole seadma ning paluma pankroti väljakuulutamist, kuna müügitulu ei vastanud väidetavalt ootustele ning otsitud investorit ei suudetud leida.

Uuenenud spaa peaks uksed avama tänavu juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles