Suurettevõtja loodab, et uus rahandusminister ei lase end ametnikel juhtida (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Puusaag.
Jaan Puusaag. Foto: Mihkel Maripuu

Suurettevõtja ja OÜ Krimelte omanik Jaan Puusaag ootab uuelt rahandusministrilt Toomas Tõnistelt eelkõige seda, et ta jääks oma erakonna põhiväärtuste juurde ega laseks end liiga palju ametnikel juhtida. 

«Ma arvan, et uuel ministril on rohkem kompetentsi kui Sven Sesteril, kes oli küll samuti omal ajal ettevõtja, aga seda juba ammu,» rääkis Puusaag.

Puusaagi sõnul oli Sesteri põhiline häda selles, et ta ei osanud ettevõtjatega dialoogi pidada ning saatis tihti asju selgitama ametnikud, kes hakkasid ettevõtjaid õpetama.

«Eesti on ikkagi ametnike riik, pole midagi öelda. Seda juhtus ikka tihti, et Sester esitas ametnike agendat ja lasi end ametnikel juhtida,» sõnas ta.

Seetõttu ootab ta Tõnistel eelkõige seda, et ta suudaks iseseisvalt mõelda ja viia ellu IRLi parempoolset poliitikat. «Võib eeldada, et ettevõtja Tõniste saab oma valdkonnast aru ega lase endale liiga palju ametnikel pähe istuda,» avaldas Puusaag lootust.

Kommenteerides valitsuse maksupoliitikat, ütles Puusaag, et iseenesest ei ole tal midagi vastu kui tulumaksuvaba miinimumi tõstetakse ja inimestele jääb rohkem raha kätte. Seevastu teisi uue valitsuse makse peab ta aga selgelt ettevõtlust kahjustavaks.

IRLi esimees Helir-Valdor Seeder kinnitas täna muudatused ministrite nimekirjas. Nii tõuseb näiteks kaitseministri kohale Jüri Luik, keskkonnaministri kohale Siim Valmar Kiisler ja rahandusministri kohale Toomas Tõniste.

Tõniste ütles intervjuus Postimehele, et praegune valitsus on maksudega rapsinud ja seetõttu saab ta ettevõtjate kriitikast aru. Ta ise soovib aga stabiilsemat maksukeskkonda ja tahab ettevõtjate usalduse taastada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles