Eestis valitsev rahulikkus meelitab turiste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turist Tallinna vanalinnaga tutvumas
Turist Tallinna vanalinnaga tutvumas Foto: Erik Prozes

Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL) hinnangul on Eesti turism kasvamas, sest turistid eelistavad rahutus maailmas rahulikesse riikidesse, nagu Eesti, vahendas BNS.

"Välisturistide suurenemine aprillis on oodatud ja loogiline jätk turismi kasvule nii meil kui ka meie regiooni riikides nii eelmisel aastal kui ka selle aasta esimese nelja kuu jooksul," ütles turismifirmade liidu peasekretär Mariann Lugus pressiteate vahendusel.

"Maailm on rahutu ning aina enam inimesi valib meie rahuliku põhjamaa oma reisi sihtkohaks. Kasvutrendis on Eesti peamised sihtturud Soome ja Läti, samuti Rootsi ja Lääne-Euroopa riigid," rääkis Lugus.

"Samuti näitab tänu rubla stabiliseerumisele maailmaturul juba mitmendat kuud järjest kindlat kasvu Eestisse saabuvate Venemaa turistide arv, mis kasvas aasta esimese nelja kuuga rõõmustava 27 protsendi võrra," lisas ta.

Nelja esimese kuuga on statistikaameti andmetel Eestist külastanud inimeste arv suurenenud 10,4 protsenti, sealhulgas on ööbimiste arv tõusnud 7,6 protsenti. "Eesti jaoks on tähtis asjaolu, et turistide arv on tõusnud madalperioodil," märkis Lugus.

2Kindlasti on sellise tõusu taga uute ja rahulike sihtkohtade leidmise vajadus maailmas, aga ka Eesti reisiettevõtete ning EAS Turismiarenduskeskuse koostöös toimunud aastatepikkune süsteemne töö Eesti kui reisisihtkoha tutvustamisel," lisas ta.

Siseturismi 16-protsendiline kasv jätkab eelmiste aastate rekordite purustamist, rääkis Lugus."Tõenäoliselt aitab alanud suveperiood säilitada siseturismi aktiivsust ka eelolevate kuude jooksul ning viib enam turiste regioonidesse."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles