Soome mobiilioperaatorid: rändlustasudest loobumine teeks tarbijale liiga

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia
Telia Foto: Toomas Tatar/Õhtuleht

Elisa, Telia ja DNA kinnitavad, et rändlustasude kadumine tähendaks ettevõttele väiksemat müügitulu, mis viiks hinnatõusuni nende tarbijate jaoks, kes kasutavad mobiilset andmesidet ainult Soomes.

Kuigi rändlustasud peaksid Euroopa Liidus kaduma juuni keskel, on kolm suuremat mobiilioperaatorit Soomes palunud kommunikatsiooni regulatsiooniametilt luba uuest süsteemist kõrvale jääda, vahendab Yle.

Soome saadik Euroopa Parlamendis Miapetra Kumpula-Natri kinnitas, et Soome tegi kõvasti lobitööd, et ettevõtetele taolist võimalust pakkuda.

Selleks, et mobiilifirmad saaksid uuest süsteemist kõrvale jääda, peavad nad näitama, kuidas rändlustasude kadumine kärbiks nende müügitulu enam kui 3 protsendi võrra.

Ka Eesti operaatorid ei ole uuest süsteemist suures vaimustuses ning Tele2 ja Elisa on samasuguse sooviga välja tulnud ka Eestis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles