Videod: Soome valimisi vürtsitavad kandidaatide sotsiaalmeedia klipid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Soome parlamendisaadikukandidaadi videost
Kaader Soome parlamendisaadikukandidaadi videost Foto: Youtube

Soome marketingiveebi Marmai kolumnist leiab valimisreklaamide ülevaates, et lisaks tavapärasele nägu-loosung-valimisnumber reklaamidele näeb päris head tegutsemist Facebookis ja Youtubes julgete kampaaniavideote kujul. Soome parlamendivalimised on 17. aprillil.

Nagu arvatagi võib, koguvad Youtubes vaatajaid ja melu absurdimaigulised videod, mida võib vaadata ka kui sketše. Tähtis on siin selline teatav viral-kvaliteet, ehk, kui suur on tõenäosus, et videod veebis kiirelt popiks muutuvad.

Ka pole vaja selles žanris muretseda tehnilise teostuse pärast, kuna tänapäeval proovivad paljud kätt kaameraga videot filmimisel.

Sarnaste videoklippide ilmumine näitab Marmai kolumnisti arvates, et inimesed võtavad poliitikat rohkem arginähtusena.

Lisamegi allpool viis näidet säärastest videotest. Esimesel sõidavad põlissoomlaste partei naiskandidaadid rabas suuskadega ja lubavad, et põlissoomlased ei anna kunagi järgi.

Teises videos on ühel kandidaadil peas esmalt ämber. Ta ütleb, et ära hääleta valimistel ämbri poolt, kuna temagi on kandidaatide seas.

Kolmandas videos räägib üks naiskandidaat kodus pesu triikides ja oma kandideerimist põhjendades, kuivõrd sarnane on kodu eest hoolitsemine ühiskonna eest hoolitsemisega.

Neljandas videos «Memmemõrv» manitseb vasemliit, et rikkusel peab olema väärtus.

Ja viiendas videos esitab kandidaat Tony Melville pesuehtsa räpploo, milles on riimid: «Siin oleks üks sell, kel julgusest pole puudust, kes ka teisi julgustab. Mõtle, mõtle, pea ise aru, kas asjad on korras, ütle, ütle, räägi välja, mis on viltu. Loov ja avatud tasub olla, muidu jõuame nulliväärse tulemuseni.»

Vaata ka veebiklippide kogukonda Facebookis aadressil http://www.facebook.com/vaalivideot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles