Puu- või köögiviljakrõpsude tegemiseks pole tarvis udupeent toidukuivatit ega isegi elektriahju. Piisab sellest, kui sul on kodus tavaline keskkütteradiaator, vahendab Saarte Hääl.
Kodused puuviljakrõpsud küpsevad radiaatoril
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aknaalustel radiaatoritel küpsetab – või õigemini kuivatab – tervislikud ja toitvad puuviljakrõpsud valmis Kuressaares kortermajas elav Malle Kaal. Tulemus on suurepärane, jäämata maitselt ega välimuselt millegi poolest alla ökopoodides müüdavatele sarnastele snäkkidele.
«Varem kuivatasin samamoodi, «radiaatori-meetodil» õunu, aga neid nii palju ei söödud, kippusid ikka järele jääma,» räägib Malle. «Kui kauplustes puuviljakrõpse müügil nägin, mõtlesin, et proovin neid ka ise teha – äkki õnnestub.»
Loe lähemalt Saarte Häälest.