Tallinna Sadam valmistub börsile minekuks

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadam.
Tallinna Sadam. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

31.05.2017 toimunud ASi Tallinna Sadam nõukogu koosolekul andis nõukogu juhatusele nõusoleku alustada ettevalmistustega ASi Tallinna Sadam aktsiate börsile noteerimiseks.

 Esimese sammuna on ettevõttel kavas läbi viia avalik hange IPO (initial public offering) protsessi sõltumatu finantsnõustaja kaasamiseks. Finantsnõustaja roll saab olema emitendi sõltumatu nõustamine ja kogu IPO protsessi järelevalve ning emitendi juhatuse, nõukogu ja omaniku abistamine IPO protsessis.

Finantsnõustaja kaasamiseks on AS Tallinna Sadam kuulutanud välja avaliku rahvusvahelise hanke, hankedokumentidega saab muuhulgas tutvuda ASi Tallinna Sadam hangete kodulehel

Ettevõte ootab hankele osalema nii Eesti, kui ka rahvusvahelisi varasema IPO läbiviimise kogemusega pakkujaid. Pakkumuste esitamise tähtaeg on 26. juuni.

ASi Tallinna Sadam kuni 30 protsendi aktsiate avalik noteerimine on kokkulepitud valitsuse koalitsioonilepingus. Ettevõtte eesmärk on noteerida aktsiad Nasdaq Tallinn börsil hiljemalt 2018. aasta I poolaasta lõpuks. Tallinna Sadama jaoks on tegemiseks olulise protsessiga, mis võimaldab selgemalt fokusseerida oma ärivaldkondadele, tõsta ettevõtte ja sealhulgas ka Eesti rahvusvahelist mainet ning muutuda läbipaistvamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles