Täna on elekter mõnel tunnil väga kallis, taolisi päevi võib tulla veel (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme kella üheksast kuni kella neljani ei maksa pesu pesta, sest elektri hind on nendel tundidel väga kallis
Homme kella üheksast kuni kella neljani ei maksa pesu pesta, sest elektri hind on nendel tundidel väga kallis Foto: Marko Saarm / Sakala

Elektribörsi NordPool Spot Eesti piirkonna hind kerkib täna hommikul kella kaheksast väga kõrgele ning jääb kalliks kuni pärastlõunani.

Kõige kõrgem on elektri hind kella üheksast kümneni hommikul ning kella ühest kaheni päeval, ulatudes vastavalt 100,06 ja 100,03 euroni megavatt-tundi.

Homne keskmine elekter hind on 48,24 eurot megavatt-tundi ning homse ööpäeva madalaim hind, 21,65 eurot megavatt-tundi on kella viiest kuni kuueni hommikul.

Mai esimese viie päeva keskmine elektri hind on 30,67 eurot megavatt-tundi.

Elektri- ja gaasimüügiga tegeleva osaühingu Scener juht Kaido Veldemanni sõnul on kõrge hinna põhjuseks Rootsi-Leedu kaabli hooldustööd, mille tulemusena on Baltimaade turust väljas 700 MW võimsust.
«Hooldustööd kestavad 3.–18. juunini, seega on tõenäoline, et kõrge hinnaga päevi lisandub veel,» selgitas Veldemann Postimehele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles