Venemaa peab USA sanktsioone konkurentsimeetmeks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa asepeaminister Igor Šuvalov.
Venemaa asepeaminister Igor Šuvalov. Foto: Valery Sharifulin/Valery Sharifulin/TASS

USA majandussanktsioonid ei ole poliitiline instrument, vaid konkurentsivõitluse hoob, ütles neljapäeval Vene asepeaminister Igor Šuvalov.

«Kui isegi Venemaal - põhiliselt 2014. aastal - vaadati sanktsioonidele kui poliitilisele instrumendile, siis nüüdseks oleme loomulikult mõistnud, et see on selge konkurentsivõitlus,» sõnas Šuvalov Peterburi majandusfoorumil.

«USA varjudes võimaluse taha kehtestada sanktsioone mingite poliitiliste sündmuste eest, allutab need kiiresti konkurentsivõitlusele,» lisas ta.

Vene strateegiliste uuringute keskuse nõukogu juht Aleksei Kudrin ütles majandusfoorumil, et Venemaa vajab majanduskasvuks uut välispoliitikat, sest riigi mitte-toormelise väljaveo maht väheneb järjest, vahendab portaal fontanka.ru.

Kudrini sõnul ulatus varemalt mitte-toormelise väljaveo maht 140 miljardi dollarini, praegu kasinalt 109 miljardini.

Peamine, milles Vene väljavedu Euroopa omale alla jääb, on väiksemate tariifide, tollide ja teiste sarnaste aladega eeliskauplemise vähene osa.

Praegu, arvestamata Sõltumatute Riikide Ühendust, tuleb nende peale vaid üks protsent, kuue aastaga tahetakse see viia kahekümne protsendini, samas USA ümber käib umbes 40 protsenti kaubandusest just eelislepingute alusel, kirjutas portaal.

Foorumil oli jutuks, et maailma majanduses on märgata suundumust protektsionismile. Kudrin nimetas seda katseks seedida kogutut ja vaadata ringi ning märkis, et kõik riigid rohkendavad oma kaubandussidemeid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles