POSTIMEES BRÜSSELIS Ekspert: Ida- ja Kesk-Euroopa riigid teevad rändekriisis sama vea, mida Lõuna-Euroopa tegi 30 aastat tagasi (5)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgist Saksamaale jõudnud Süüria pagulased Hannoveri lennujaamas. Illustratiivne foto.
Türgist Saksamaale jõudnud Süüria pagulased Hannoveri lennujaamas. Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Eile toimus Brüsselis 17. korda iga-aastane majandusfoorum, mis keskendub küsimustele, mis parajasti Euroopa Liitu majanduses kõige enam põletab. Selleaastane konverents kandis nime «Euroopa Liidu majandus teelahkmel».

Konverents otsis vastuseid küsimustele: kuidas tagasihoidliku majanduskasvu tingimustes võidelda järjest kasvava ebavõrdsusega, milline peaks välja nägema EL27 majanduse tulevik ning kas Euroopat tabanud massiränne on takistuseks piirkonna majandusele või hoopis võimaluseks.

Sel aastal tuhat osalejat kokku toonud majandusfoorumil astusid teiste hulgas üles Prantsuse keskpanga juht François Villeroy de Galhau, miljardär George Soros, Soome endine peaminister ning tänane parlamendisaadik Alexander Stubb, jpt.

Konverentsi kava näeb lähemalt siit.

Postimees pidas majandusfoorumil ka otseblogi.

Tagasi üles