Ettevõtja majanduskasvust: vau, see on küll üllatus! (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid ja Anti Puusepp.
President Kersti Kaljulaid ja Anti Puusepp. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tänavu presidendilt teenetemärgi saanud Palmse Mehaanikakoda OÜ juht Anti Puusepp tunnetab kiiremat majanduskasvu ka omal nahal: välisturgudel on nõudlus paranenud ja võib mõelda juba hindade tõstmise peale. 

«Vau, see on tõesti üllatav, hea tulemus,» ütles metallitööstur Puusepp, kui kuulis ajakirjanikult, et Eesti majandus kasvas esimeses kvartalis 4,4 protsenti. 

Kuigi Palmse Mehaanikakoda on tänavu panustanud eeskätt tootmistehnoloogia kvaliteedi parandamisse ega ole niivõrd uusi välisturge sihtinud, siis üldine majanduskeskkond on siiski paranenud, leidis ta. 

"Materjalide hinnad on välisturgudel kasvanud. Tooted on läinud kallimaks ja pilt tundub optimistlikum. Võib isegi mõelda hindade tõstmise peale," rääkis Puusepp. Isiklikult teeb talle head meelt see, et Euroopas on tekkinud inflatsioon. 

Palmse Mehaanikakoda OÜ põhitegevusalaks on metsamasinate tootmine ja müük Euroopasse. Ettevõtte tootmisüksus asub Võsuperes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles