Fortumi tegevjuht teenis mullu 2,2 miljonit eurot

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortumi president Tapio Kuula.
Fortumi president Tapio Kuula. Foto: Fortum

Põhjanaabrite elektrifirma Fortumi tegevjuht Tapio Kuula teenis eelmisel aastal 2,2 miljonit eurot, selgub firma aastaaruandest.

Eesti Energia tegevjuht Sandor Liive teenis samal ajal 157 000 eurot.

Kuula palk oli mullu 912 000 eurot, sellele lisandusid preemia, aktsiaoptsioonid ja pensionikassa maksed, mistõttu kokku pani Kuula aastaga taskusse 2 miljonit 219 000 eurot.
Lisaks palgale käivad Kuula lepingu juurde ametiauto ja mobiiltelefon, selgub firma aastaaruandest.

Fortumi tegevjuhtkonna ülejäänud liikmete teenistus oli mullu 5,5 miljonit eurot. Sellest otsene palk 2,5 miljonit eurot. See summa jaguneb kaheksa tegevjuhtkonna liikme vahel.

Fortumi nõukogu liikmete tasu küünib samuti kümnetesse tuhandetesse eurodesse. Nõukogu esimees Matti Lehti teenis mullu 75 600 eurot. Nõukogu asejuhi tasu on 49 000 eurot aastas, liikme tasu 35 000 eurot. Sellele lisanduvad maksed koosolekutel osalemise eest, samuti reisikulude hüvitis välismaal elavatele nõukogu liikmetele.

Fortumi nõukogu liikmeist on Eestis kõige tuntum tõenäoliselt Esko Aho, endine Soome peaminister ja Tarja Halose peamine rivaal 2000. aasta presidendivalimistel. Aho teenis Fortumi nõukogu liikmena mullu 45 000 eurot.

Fortum tegutseb peale Soome aktiivselt ka Rootsis, Balti riikides ja Venemaal ning ka Suurbritannias. Ka Eesti elektri- ja toasooja tarbijad on oma panuse andnud Soome suurfirma juhtide palkadesse.

50,76 protsenti Fortumi aktsiatest kuulub Soome riigile, ülejäänu on noteeritud börsil. Firma ise hindab, et umbes 30 protsenti tema aktsiate omanikest tegutseb väljaspool Soomet.

Fortumi mullune müügitulu oli 6,3 miljardit eurot. Eesti Energia mullune müügitulu oli 784 miljonit eurot. Käibe poolest oli Fortum seega kaheksa korda suurem kui Eesti Energia. Tegevjuhtide sissetulekute erinevus aga 14-kordne.

Eesti Energia tegevjuhtkonna ülejäänud liikmed panid mullu palga ja lisatasudena taskusse
426 000 eurot ehk umbes 13 korda väiksema summa kui Fortumi tegevjuhtkond.

Eesti Energia nõukogu esimehe Jüri Käo töö tasuti mullu 6500 euroga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles