Tallink palkab aasia keeli kõnelevaid teenindajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki uus laev Megastar esimest korda kodusadamas Tallinnas.
Tallinki uus laev Megastar esimest korda kodusadamas Tallinnas. Foto: Tallink/Andres Raudjalg

Laevafirma Tallink on kasvava aasia turistide hulga tõttu võtnud oma laevadele nende teenindamiseks tööle inimesi, kes valdavad mandariini, jaapani ja korea keelt.

Tallink on koostanud spetsiaalsed mandariini-, jaapani- ja koreakeelsed brošüürid ning andnud teenindajatele ka koolitust aasia turistide teenindamisel, ütles AS Tallink Grupp müügi- ja turundusdirektor Margus Hunt.

«Oleme võtnud oma laevadele tööle ka aasia turiste reisil aitavad teenindajad, kes valdavad mandariini, jaapani ja korea keelt. Üldist teavitust, välja arvatud mõned olulisemad teated, me aasia keeltes laevadel siiski veel ei korralda, kuna kogu reisijate arvestuses jääb aasia turistide arv siiski vaid mõne protsendi juurde,» kirjeldas ta.

Hundi sõnul plaanitakse aasia turistide arvu võrreldes möödunud aastaga kasvatada umbes viiendiku võrra. «Aasia turistide arv meie laevadel näitab pidevat tõusu ning täna saab seda meie 9,5 miljoni kogureisija arvestuses mõõta juba mitmetes protsentides. See on pikaajalise, tegelikult juba aastakümneid kestnud töö ja koostööpartnerite leidmise tulemus. Palju tänu tuleb ses asjus öelda ka Finnairile ning teistele lennufirmadele.»

Hiinast pärit reisijad olid möödunud aastaks jõudnud Tallinki kuue suurema rahvusgrupi hulka, olles veel 2011. aastal 11. positsioonil. Ettevõtte teatel on aastatel 2012-2016 hiinlaste osakaal reisijate hulgas kasvanud kokku ligi 162 protsenti. Tallinki reisijate seas kuuluvad kümne suurema rahvuse hulka koduturgude Soome, Rootsi ja Baltimaade kodanike kõrval ka näiteks Lõuna-Korea ja Jaapani kodanikud. 

Möödunud aasta oktoobris avas ettevõte hiinakeelse laevapiletite broneerimiskeskkonna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles