MKMi kahe asekantsleri ametikohale tuli üheksa sooviavaldust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium
Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium Foto: Jörgen Norkroos

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) siseturu asekantsleri ametikohale kandideerib neli ja ehituse asekantsleri ametikohale viis inimest.

Tippjuhtide valikukomisjon koguneb 7. juunil ja otsustab konkursside edasise käigu, ütles riigikantselei pressiesindaja Kristiina Tiimus BNS-ile.

Siseturu asekantsler kujundab poliitikat ja juhib õigusloomet kaubanduse, kaupade ja teenuste vaba liikumise, tarbijakaitse, turujärelevalve ja kvaliteedi infrastruktuuri, sealhulgas standardimise, akrediteerimise, sertifitseerimise ja metroloogia, valdkonnas. Asekantsler osaleb oma pädevuse piires Eesti Euroopa Liidu eesistumise ettevalmistamises ja eestvedamises.

Ehituse asekantsler vastutab Eesti ehitus- ja elamumajanduse valdkonna arendamise eest. Olulisemateks väljakutseteks on ehitusvaldkonna digitaliseerimise protsessi käivitamine ja elluviimine, riigi elamumajanduse poliitika väljatöötamises osalemine ning ehitisregistri arendamiseks ja toimimiseks jätkusuutliku ja kasutajasõbraliku mudeli väljatöötamine.

Asekantsleri teenistustähtaeg on viis aastat.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi siseturu eelmine asekantsler Keit Kasemets asus tööle 16. jaanuaril Euroopa Komisjon Eesti esinduse juhina.

Ehituse asekantsleri ametikoha otsustas valitsus luua tänavu kevadel, jagades MKM-i energeetika ja ehituse asekantsleri ametikoha kaheks eraldi ametikohaks.

«Eestis on ehitussektor väga suure osatähtsusega,» ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo toona valitsuse pressikonverentsil. «Eestis on paraku ehitustegevuse kureerimine riigi poolt olnud väga tagasihopidlik. Ehitusosakond on kuulunud erinevate asekantslerite alla,» rääkis Palo.

Praegu on majandusministeeriumi energeetika ja ehituse asekantsler Ando Leppiman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles