Helenius: monopolide puhul pole juhtide palganumbrid olulised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Investeerimispankur Joakim Heleniuse sõnul sõltub tugeva konkurentsi olukorras tegutseva ettevõtte käekäik vägagi tema juhtide tööst ning seega tuleks neile ka väga head palka maksta. Monopolide puhul see aga nii ei ole.

«Tippjuhtide palgad peavad olema kõrged, et saada parimaid inimesi. Ainult nii saab ettevõte olla edukas. Nii era- kui riigifirmad peavad konkurentsitingimustes olema valmis oma juhtidele maksma häid palku,» nentis Helenius.

Eesti Energia juhtkonna kõrged palgad ei ole aga Heleniuse kinnitusel põhjendamatud.

«Kui vaadata Eesti Energiat, siis lisaks Eestis tegutsemisele laienevad nad ka rahvusvahelisel turul ning toodavad nii Eestile lisandväärtust,» sõnas ta.

Samas oli Helenius kindel, et erasektori palgad mullu ei kasvanud.

«Oleksin väga üllatunud, kui erasektori palgad mullu tõusid. Eelmise aasta palgad peegeldasid 2009. aasta tulemusi. 2010. aasta palgad olid nigelad, sel aastal aga peaksid palgad tõusma. 2010 oli väga hea aasta ning see peaks kajastuma ka palkades.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles