Investorid: miljarditehas ei tähenda lageraiet (3)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kohava ja Aadu Polli Est-For Invest OÜ-st tutvustasid jaanuaris pressikonverentsil plaani investeerida Eestisse 1 miljard eurot. Pildil paremalt Aadu Polli ja Margus Kohava ning suhtelkorraldaja Kristi Liiva.
Margus Kohava ja Aadu Polli Est-For Invest OÜ-st tutvustasid jaanuaris pressikonverentsil plaani investeerida Eestisse 1 miljard eurot. Pildil paremalt Aadu Polli ja Margus Kohava ning suhtelkorraldaja Kristi Liiva. Foto: Erik Prozes / Postimees

Suur-Emajõe piirkonda miljard eurot maksvat puidurafineerimistehast plaanivate investorite sõnul on projekt edukas vaid siis, kui see vastab keskkonnanõuetele ning aitab metsa säästlikult majandada.

«Tahame terve uuringu- ja analüüsietapi jooksul pidada sisukaid ja argumenteeritud, faktipõhiseid arutelusid tehase Eestisse rajamise võimalikkuse üle. Tehase saab Eestisse rajada vaid pärast põhjalikku ning läbipaistvat planeeringu- ja keskkonnaloa taotlemise protsessi ning ainult juhul, kui tehase keskkonnamõjud on aktsepteeritavad,» kirjutasid projekti eestvedajad Margus Kohava ja Aadu Polli keskkonnaühendustele, mis on projekti suhtes kriitilised olnud, vahendab Äripäev.

Pikalt Eesti metsanduses tegutsenud ettevõtjatena on Polli ja Kohava sõnul valus vaadata, kuidas Eesti olulisimat rikkust ehk metsa odavalt ja väärindamata välja veetakse, selle asemel, et puidust ise midagi väärtuslikku luua. «Eesti ühiskonnast ja majandusest hoolivate ettevõtjatena näeme, et tehase rajamine on kestlik, tulevikku vaatav, majanduslikult mõistlik ja väärtust loov kõigile eestimaalastele,» seisab kirjas. Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles