Anglikaani kirik jättis investeerimisfondid häbisse

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirik Leicestershires Suurbritannias
Kirik Leicestershires Suurbritannias Foto: SCANPIX

Anglikaani kirik teenis 2016. aastal oma investeeringutelt 17 protsenti tootlust, jättes sellega Suurbritannia parimad investeerimisfondid kaugele seljataha. 

Kirikul on investeerimiseks 7,9 miljardit naela ehk  9 miljardit eurot, kirjutab The Guardian.

Investeerimisfond Woodford Equity Income teenis samal ajal tootlust 3,2 protsenti, the Investment Association’s UK aga 8,8 protsenti. Viimase kümne aasta jooksul teeb kirik silmad ette isegi Financial Times´i poolt sektori parimaks nimetatud Yale Endowment fondile. Edu ei ole aga hiljutine, viimase 30 aasta jooksul on kirik aastas teeninud keskmiselt 9,6 protsenti tootlust, seda vaatamata segastele aegadele finantssektoris.

Anglikaani kirik on seadnud eesmärgiks tootluse, mis ületaks inflatsiooni viie protsendi jagu. Kirik möönis, et kasvule aitas kaasa ka naela nõrk kurss päras Brexitit, mis kergitas portfelli väärtust naeltes.

Kiriku kinnitusel on tulu investeeringutelt ainult murdosa organisatsiooni sissetulekutest, lõviosa tuleb endiselt annetustest.  

Anglikaani Kirik rõhutab oma investeeringute puhul eetilisust ja müüs 2012. aastal, pärast telefonihäkkimise skandaali, maha oma osaluse Rupert Murdochi meediaettevõtetes. Samas on aga kirikul ka kaudne osalus kiirlaenuettevõttes Wonga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles