Swedbanki kontsern sai loa Arealises suurosaluse omandamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Luman
Toomas Luman Foto: Priit Simson

Konkurentsiamet andis teisipäeval loa koondumisele, mille tulemusel Swedbank AB kontserni kuuluv FR&R Nemo B.V. ja ärimees Toomas Lumani kontrollitav AS Nordic Contractors omandavad ühiselt valitseva mõju kinnisvaraarendusfirma AS-i Arealis üle.

Konkurentsiameti esindaja selgitas, et FR&R Nemo on Swedbank AB tütarfirma FR&R Investi tütarfirma, mis on koondumiseks loodud otsene keha.

Varasema info kohaselt allkirjastasid Nordic Contractors, Swedbank AS ja Swedbank AB tütarfirma FR&R Invest AB märtsi alguses lepingu, mille kohaselt FR&R Invest AB omandab finantsinvesteeringuna kolmeks kuni viieks aastaks ühe aktsia võrra vähem kui pooled Arealise aktsiatest.

Omakapitali investeering parandab oluliselt Eesti ühe suurema kinnisvaraettevõtte likviidsust ning võimaldab alustada uute arendustega, teatasid pooled. Seni täielikult Nordic Contractorsile kuulunud Arealise omakapital on peale laiendamist 49 miljonit eurot.

Arealise omanduses ja hallata on teiste seas Shnelli Ärimaja ehk Eesti Raudtee peamaja, Liivalaia Arenduse ehk Nordea Maja, Tehnopolis Kinnisvara ehk Skype'i peamaja ja ECE Ärimaja ehk Liivalaia Ärimaja, kus asub praegu ka Arealise kontor. Arealise rahavooprojektide rendipind on ettevõtte andmeil Eesti üks suuremaid – 36.100 ruutmeetrit.

Arealis alustas tegevust 2005. aastal. Ettevõte koondab investeeringuid ning arendusprojekte põhiosas ärihoonetesse ning osaliselt ka korterelamutesse. Rahavoo projektides on rendipinda 36.100 ruutmeetrit ning nende täitumus on 96,4 protsenti. Firma sihtturgudeks on praegu Eesti ja Leedu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles