Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Loe, kuidas valmistada kuulsat KFC krõbekana

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
KFC kanaeine.
KFC kanaeine. Foto: Michael Dwyer/AP/Scanpix

KFC kiirsöögikoha krõbekana retsepti on siin-seal levitatud, ent ettevõte on kuulujutud ümber lükanud ning eitanud, et kusagilt jälle välja pääsenud retsept on nende oma.

KFC kiirtoiduketi asutaja Harland Sandersi vennapoeg Joe Ledington avalikustas kana paneeringu retsepti meediale kogemata juba möödunud aastal ning isegi siis püüdis ettevõte väita, et tänapäeval seda retsepti enam ei kasutata, vaid selle järgi valmistati esimesi kanatiibu juba 30ndatel aastatel.

Ledington aga vannub, et tegu on õige retseptiga, sest ta on neidsamu maitseaineid ja ürte aidanud puruks tampida ja kokku segada juba lapsest saati, kirjutab Business Insider.

KFC kana valmistamiseks võib kasutada nii kanakintse, -rinda kui ka -tiibu ning paneeringu jaoks läheb vaja järgmisi koostisosi:

  • Kaks tassitäit jahu
  • 1/3 supilusikatäit soola
  • 1 supilusikatäis musta pipart
  • ½ supilusikatäit tüümiani
  • ½ supilusikatäit basiilikut
  • 1/3 supilusikatäit punet
  • 1 supilusikatäis sellerisoola
  • 1 supilusikatäis sinepipulbrit
  • 4 supilusikatäit paprikapulbrit
  • 1 supilusikatäis küüslaugusoola
  • 1 supilusikatäis jahvatatud ingverit
  • 1 supilusikatäis valget pipart

Sega jahu ja maitseained suures kausis kokku. Klopi teises kausis lahti munad koos veidikese piimaga. Kasta kanatükid muna-piimasegusse ning seejärel ürdisegusse. Friti kanatükid 10-15 minutit kuumas õlis. Lase jahtuda ja serveeri.

Tagasi üles