KFC kiirsöögikoha krõbekana retsepti on siin-seal levitatud, ent ettevõte on kuulujutud ümber lükanud ning eitanud, et kusagilt jälle välja pääsenud retsept on nende oma.
Loe, kuidas valmistada kuulsat KFC krõbekana
KFC kiirtoiduketi asutaja Harland Sandersi vennapoeg Joe Ledington avalikustas kana paneeringu retsepti meediale kogemata juba möödunud aastal ning isegi siis püüdis ettevõte väita, et tänapäeval seda retsepti enam ei kasutata, vaid selle järgi valmistati esimesi kanatiibu juba 30ndatel aastatel.
Ledington aga vannub, et tegu on õige retseptiga, sest ta on neidsamu maitseaineid ja ürte aidanud puruks tampida ja kokku segada juba lapsest saati, kirjutab Business Insider.
KFC kana valmistamiseks võib kasutada nii kanakintse, -rinda kui ka -tiibu ning paneeringu jaoks läheb vaja järgmisi koostisosi:
- Kaks tassitäit jahu
- 1/3 supilusikatäit soola
- 1 supilusikatäis musta pipart
- ½ supilusikatäit tüümiani
- ½ supilusikatäit basiilikut
- 1/3 supilusikatäit punet
- 1 supilusikatäis sellerisoola
- 1 supilusikatäis sinepipulbrit
- 4 supilusikatäit paprikapulbrit
- 1 supilusikatäis küüslaugusoola
- 1 supilusikatäis jahvatatud ingverit
- 1 supilusikatäis valget pipart
Sega jahu ja maitseained suures kausis kokku. Klopi teises kausis lahti munad koos veidikese piimaga. Kasta kanatükid muna-piimasegusse ning seejärel ürdisegusse. Friti kanatükid 10-15 minutit kuumas õlis. Lase jahtuda ja serveeri.