Panditulumaks külvab viha (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvik riigikogu ööistungil, kus oli arutlusel ka panditulumaks.
Talvik riigikogu ööistungil, kus oli arutlusel ka panditulumaks. Foto: Liis Treimann

Ettevõtjate vihatud panditulumaksu seaduseelnõu on mõttetu, kuna tegelikult on juba kasumite väljaviimise tõkestamiseks meede olemas, leiavad opositsioonipoliitikud eile riigikogus esimese lugemise läbinud seaduseelnõu osas.

Maksuameti kunagise peadirektori, Reformierakonna liikme Aivar Sõerdi sõnul on panditulumaks täiesti tarbetu ja häirib tuntavalt normaalset majandustegevust ja ärikeskkonda, vahendab Äripäev. Tema arvates on riik jätnud kasutamata olemasolevaid võimalusi ohjeldamaks laenude sildi all kasumite väljaviimist.

Ka Vabaerakonna esimehe Artur Talviku sõnul on panditulumaks järjekordne regulatsioon, mis tegelikult olukorda ei lahenda. Ta märkis, et seaduseelnõu on moodustatud vaid sellepärast, et paar ettevõtet rikuvad nii öelda head tava. 

«Valitsusel on võimalik ka lihtsalt jalutada ettevõtte juurde ja öelda, et kuulge poisid, ärge sellist jama tehke,» nentis Talvik.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles