Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Nõo Lihatööstus lõikab loomi tükkideks uut moodi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Nõo Lihatööstus

Nõo Lihatööstus võttis kasutusele Baltimaades ainukordse Islandilt pärit tehnoloogia loomade tükeldamiseks.

Ettevõtte juhi Toomas Kruustüki sõnul võimaldab uus lihalõikusliin lõigata nii sea- kui ka veiseliha ning tootmismahtu kasvatada kuni kolm korda. Kusjuures iga lõigatava lihatüki analüüsib ja kaalub liin üle vastavalt etteantud parameetritele.

Ettevõtte müügidirektori Simmo Kruustüki sõnul on uue lihalõikusliini abil võimalik lõigata kliendi soovist ja nõudlusest tulenevalt spetsiifilise suurusega lihalõike.

Lihalõikusliin
Lihalõikusliin Foto: Nõo Lihatööstus

Tõsi, moodsa lihalõikusliini tööle seadistamisega luuakse juurde ka üle 10 uue töökoha. Uus tehnoloogia paigutati täna avatud uude lihalõikusmajja, mille ehitusmaksumus koos seadmetega on ettevõtte teatel üle viie miljoni euro.

Planeerimine ja ehitustegevus kestis üle kolme aasta ning seadmete installeerimine ja koolitus ligi pool aastat.

AS Nõo Lihatööstus on 200 töötajaga Lõuna-Eesti üks suuremaid tööandjaid.

Tagasi üles