Altkäemaksu küsimise istung jäi lühikeseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altkäemaks. Pilt on illustratiivne.
Altkäemaks. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Altkäemaksu küsimise eest süüdistuse saanud Teet Järvet seisab edaspidi kohtu ees üksi, sest tema partner Heigo Soppe pääses rahalise kohustusega.

Kohtupidamine omanikujärelevalvet teinud Teet Järveti ja Heigo Soppe ning Järveti elukaaslase Maarja Reinoki üle algas märtsis ning altkäemaksu küsimise süüdistuse esitas prokuratuur alguses mõlemale mehele, vahendab Äripäev.

Lisaks said Järveti ja Reinok süüdistuse suures koguses narkootiliste ainete marihuaana ja hašiši ebaseaduslikus omandamises ja valdamises ning Järvetit süüdistab prokuratuur veel dokumendi võltsimisele ja kasutamisele kihutamises.

Nüüd on altkäemaksu süüdistus jäänud ainult Järveti õlule, sest kohus otsustas Soppe suhtes menetluse otstarbekuse kaalutlustel lõpetada, kohustades teda riigituludesse maksma 4000 eurot.

Altkäemaksu kohta andis vihje E&G - kui viimane läinuks altkäemaksu maksmisega kaasa, siis saanuks firma töid teha omanikujärelevalve sekkumiseta ehk poleks pidanud nõudeid täitma ja saanuks esitada endale soodsaid tööde rahalisi akte.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles