Eleringi võrku lisandus veel kolm nõuetekohast elektrijaama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks tuuleparki liideti põhivõrguga.
Kaks tuuleparki liideti põhivõrguga. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Eesti riiklik energiavõrguhaldur Elering on viimaste nädalate jooksul tunnistanud kolme kliendi elektrijaamad nõuetele vastavaks, mis tähendab liitumisprotsessi edukat lõppu.

Aprillis tunnistas Elering nõuetekohaseks OÜ Utilitas Tallinna Elektrijaama ning mai alguses Hanila Tuulepark OÜ Tooma tuulepargi ja Skinest Energia AS Rõuste tuulepargi tootmisseadmed. Nimetatud jaamade kogutootmisvõimsus on vastavalt 46, 23 ja 12 megavatti, teatas Elering.

«Mida enam on kvaliteetset elektrit tootvaid elektrijaamu Eesti elektrisüsteemis, seda kindlam võib olla tarbija, et tuli põleb igal ajahetkel. Seepärast toetame uute elektrijaamade rajamist sõltumata sellest, milline on elektritootmiseks kasutatav energiaallikas. Elering teeb pingutusi liitumisprotsessi arendamisel, et see toimuks klientide jaoks võimalikult mugavalt ja kiiresti,» ütles Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.

«Elektrivõrk võib teha elektri kvaliteeti halvemaks, aga mitte paremaks. See on eriti oluline, arvestades Balti riikide eraldumist Venemaa elektrisüsteemist, kuna väikses elektrisüsteemis saab igal elektrijaamal olema märksa suurem roll,» rääkis Veskimägi.

Uute taastuvenergiat kasutavate elektrijaamade nõuetekohaseks tunnistamine on samm Euroopa Liidu taastuvenergiadirektiivis Eestile kehtestatud riikliku eesmärgi poole, mille kohaselt peab taastuvenergia osakaal Eestis 2020. aastaks moodustama 25 protsenti tarbimisest. Eleringil on lisaks veel menetluses kümmekonna elektrijaama liitumine elektri põhivõrguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles