Miks hakkas Ashton Kutcher äriingliks?

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashton Kutcher koos oma naise Mila Kunisega
Ashton Kutcher koos oma naise Mila Kunisega Foto: David J. Phillip/AP

Kuigi Hollywoodi näitleja Ashton Kutcher on laiemale avalikkusele tuntud oma tele- ja filmirollidega, on vähem teada, et ta oli hiljuti kaasasutajaks nii inimõiguste organisatsioonile THORN kui ka digimeedia ettevõttele A Plus. Ka on ta mitmeid aastaid investeerinud idufirmadesse.

2011. aastal oli Kutcher riskikapitali ettevõtte A-Grade Investments kaasasutajaks ning sellele järgnes 2015. aastal Sound Ventures, vahendab MarketWatch. Selle aja jooksul on ta investeerinud miljoneid sellistesse ettevõtetesse nagu Airbnb, Uber ja Acorns.

«Ma sain juba üsna varakult aru, et on suur hulk arenevaid ettevõtteid, kelle eesmärgiks on pakkuda paremaid, puhtamaid ja lihtsamaid lahendusi igapäevaelu probleemidele, ning et mul on võimalus ja huvi toetada nende lahenduste viimist suurematesse massidesse,» põhjendab Kutcher äriingliks hakkamist.

Hollywoodi näitleja tunnistas, et ta on väga palju isegi mõelnud erinevatele lahendustele, mis aitaks sellele kaasa, kuid tal ei ole piisavalt aega, et neid ideid ise ellu viia. «Seega ma otsisin üles inimesed, kes selliseid ideid ellu viivad ja investeerin pigem nende edusse,» lausus Kutcher.

Ettevõtteid, millesse investeerida, valib ta selle järgi, kes on valmis ka edu nimel tööd tegema. «Mis aga alati mulle idee maha müüb, on tunne, et mingi asi on niivõrd ilmne, et miks seda juba ei tehta. Või kui mingi idee on nii suurepärane, et sa veedad tunde selle üle mõtiskledes,» lisas näitleja.

Kutcher ise leiab aga, et tema parimad investeeringud on need, kus ta on panustanud inimsuhetesse. «Aja võtmine inimeste paremaks tundma õppimiseks, selle mõistmiseks, mis motiveerib neid, milliste väljakutsetega nad silmitsi seisavad,» kirjeldas ta. Kutcheri sõnul alahindavad paljud äriinglid ja investorid inimsuhete olulisust ning jäävad liialt kinni numbrite maailma.

Oma suurimat hirmu tekitanud finantsotsuseks peab näitleja ise aga esimese kodu ostmist, kuna ta võttis selleks laenu. «Ma ei maga väga hästi, kui ma olen kellelegi raha võlgu, see seab piirangud mu otsustusvabadusele,» põhjendas ta.

Teistele äriinglitele soovitab ta valida investeeringuid selle järgi, mille puhul tõesti tundub, et konkreetne lahendus võiks reaalsuseks saada. «Halvimal juhul kaotad sa raha, aga vähemalt saad elu, mida oled tahtnud,» ütles Kutcher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles