Suurenenud põlevkivi kaevandamine toob Mäetagusele lisaraha (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivi kaevandamine
Põlevkivi kaevandamine Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Sel aastal suurenenud põlevkivi kaevandamine nii Eesti Energia Estonia kaevanduses kui ka VKG Ojamaa kaevanduses toob Mäetaguse vallale sisse ligemale pool miljonit lisaeurot, kirjutab Põhjarannik.

Sel neljapäeval võttis Mäetaguse volikogu vastu lisaeelarve, millega valla tulud suurenevad 491 611 euro võrra. Lõviosa sellest tuleb põlevkiviga seotud maksudest: 280 000 eurot maavarade ja 161 000 eurot vee ressursitasust.

Kui eelmisel aastal olid Mäetaguse valla tulud napilt üle nelja miljoni euro, siis tänavu saab vald pärast vastuvõetud lisaeelarvet arvestada ligemale viie miljoni euroga, kirjutab Põhjarannik.

Suurema osa lisaeelarvest suunas volikogu mitmete pooleliolevate objektide lõpetamiseks. Näiteks 130 000 eurot läheb lisaks varem eraldatud 60 000 eurole mõisa kuue sambaga viinaaida renoveerimisele ja selle ümbruse korrastamisele.

Siiski ei ole Mäetaguse puhul tegu sugugi rekordilise tuluga. Volikogu esimees Veljo Kingsep tõdes, et on olnud aastaid, kus valla eelarve on ulatunud isegi üle 8 miljoni euro. See oli aegadel, mil põlevkivivaldadele laekus ressursitasudest praegusest suurem osa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles