Nordea: me ei takista töötajate ametiühingusse kuulumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea
Nordea Foto: Mikko Stig/Lehtikuva

Nordea Eesti filiaali teatel austab pank töötajate õigust kuuluda ametiühingusse ja ei tee sellele mingeid takistusi, erinevalt sellest, mida teatas neljapäeval Euroopa finantstöötajate katusorganisatsioon (UNI).

«Panga juhtkond ja töötajate esindajad kohtuvad regulaarselt, et arutada praktilistel tööelu puudutavaid teemasid. Samuti on Nordea Eesti töötajate esindaja kaasatud ühinevate pankade töötajate esindajatest moodustatud referntsgruppi, kes on partneriks uue loodava panga töötingimuste ja –keskkonna kujundamisel,» ütles Nordea panga pressiesindaja Jane-Liina Liiv BNSile.

Tema sõnul lähevad ühinemisel töötajate tänased töölepingud üle uude panka ja pank teeb tööandjana teeb kõik selleks, et muudatuste protsess oleks arusaadav ja inimesed informeeritud.

UNI astus neljapäeval välja loodava Baltikumi DNB ja Nordea ühendpanga Luminor vastu ja kutsus oma liikmeid üles Baltikumi ametiühinguid toetama, viidates vähesele koostööle Balti juhtkonna ja ametiühingute vahel. Organisatsioon soovib, et DNB ja Nordea pankade Eesti juhtkonnad aksepteeriksid sotsiaaldialoogi ja töötajate õigusi ühinemisprotsessis nagu Põhjamaa tööandjale kohane.

Loodava Luminor panga töötajad on pidanud juhtkonnaga möödunud aastast läbirääkimisi koondamishüvitiste osas. Kokkulepet ei ole senini sõlmitud ja UNI teatel on Nordea juhtkonna esindajad kõnelustest loobunud. Samuti ei ole UNI teatel loodava Luminor panga juhtkonnd olnud nõus sõlmima kollektiivlepet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles