Läti peaminister: Soome peaks hakkama RB Raili osanikuks (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Māris Kučinskis
Läti peaminister Māris Kučinskis Foto: Tairo Lutter

Läti peaminister Māris Kučinskis ütles kohtumisel oma Soome kolleegi Juha Sipilaga, et Soome peaks hakkama RB Raili osanikuks.

Kohtumisel arutasid peaministrid Läti-Soome koostööd ning regionaalseid energeetika- ja transpordiprojekte.

Üks olulisemaid kohtumise teemasid oli Rail Balticu projekt. Kučinskise sõnul on Rail Baltic Euroopa tasandil kõige tähtsam transporditaristu projekt ning strateegiliselt tähtis mitte ainult Baltimaadele vaid ka laiemale regioonile. Kučinskis kiitis Soome huvi projektis ja kutsus üles Soomet saama RB Raili osanikuks.

Lisaks sellele arutati energeetika küsimusi. Jõuti üksmeelele, et on tarvis jätkata regionaalse energiaturu arendamist, tugevdada energiajulgeolekut ja vähendada sõltuvust dominantsest pakkujast. «Ei ole kahtlust, et Soome on regionaalse maagaasituru väärtuslik liitlane,» sõnas Kučinskis.

Mõlemad pooled nõustusid, et tuleb teha tööd saavutamaks iseseisvus Vene gaasist. Läti avas oma gaasituru 3. aprillil ning ka Soome valmistub selle tegemiseks. Nõustuti, et tuleb tagada ka elektrivõrgu stabiilsus ja turvalisus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles