Saksa mobiilipank N26 hakkab klientide raha hoiustama ka Eesti Inbankis

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
N26
N26 Foto: AXEL SCHMIDT/REUTERS

Saksamaa mobiilipank N26 asub koostöös finantstehnoloogia ettevõttega Raisin hoiustama klientide raha teiste Euroopa pankade kõrval ka Eesti Inbankis.

Inbanki äriarenduse juhi Erkki Saarniidu sõnul hakatakse hetkel Inbanki hoiuseid pakkuma vaid N26 Saksamaa klientidele. «Inbank valiti N26 partneriks oma kõrge tehnoloogilise võimekuse ja atraktiivsete hoiuseintresside tõttu, mida pakume hetkel Eestis, Poolas, Saksamaal ja Austrias,» arvas Saarniit.

N26 vastu teenuste vastu on huvi tundnud ka e-residentsuse projekti vedajad, Eesti pangad ei soovi karmide rahapesureeglite tõttu välismaa ettevõtetele siin pangakontosid liiga kergesti avada. Pangaga teeb koostööd ka eestlaste asutati Londoni ettevõte Transferwise.

Nii Raisin kui ka mobiilipank N26 tegutsevad finantsteenuste turul aastast 2013. N26 pakub oma teenuseid 17 riigis ning Raisinil on 30 partnerpanka üle Euroopa. Kahe peale on ettevõtetel Euroopas ligi 400 000 klienti.

N26 on Euroopa esimene täielikult mobiilsele pangandusele keskendunud pank, millel on Euroopa Liidu panganduslitsents. Raisini platvormi kaudu on praeguseks Euroopas vahendatud üle 3 miljardi euro väärtuses hoiuseid.

Aastal 2015 pangana tegutsemist alustanud Inbank pakub teenuseid oma internetipanga ja  partnervõrgustiku kaudu. Inbank tegutseb Eesti, Läti ja Poola tarbijafinantseerimise turul, lisaks kaasatakse rahvusvahelisi hoiuseid Saksamaa ja Austria turult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles