Balti riikide peaministrid on resoluutsed: Nord Stream 2 on poliitiline projekt (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Māris Kučinskis, Eesti peaminsiter Jüri Ratas, Leedu peaminister Saulius Skvernelis seisavad kindlalt Nord Stream 2 gaasijuhtme ehituse vastu.
Läti peaminister Māris Kučinskis, Eesti peaminsiter Jüri Ratas, Leedu peaminister Saulius Skvernelis seisavad kindlalt Nord Stream 2 gaasijuhtme ehituse vastu. Foto: Stanislav Moshkov

Baltimaade ja Poola peaministrid ütlesid esmaspäevasel kohtumisel, et Nord Stream 2 on poliitiline projekt ning rõhutasid oma vastuseisu sellele.

Neli peaministrid arutasid Gazpromi ja selle partnerite Nord Stream projekti esmaspäevasel kohtumisel Tallinnas. «Me usume, et Nord Stream 2 ei kattu liidu strateegiliste eesmärkidega ja on kindlasti kahjulik meie energia ühtsusele,» ütles Eesti peaminister Jüri Ratas.

«Me leiame, et see ei ole ainult majanduslik-kaubanduslik projekt. Sel projektil võivad olla negatiivsed mõjud Euroopa Liidu gaasiturule ja ma kordasin Leedu positsiooni,» ütles Leedu peaminister Saulius Skvernelis.

«Leedu on liitunud kohtuasjaga OPAL-i vastu. Me toetame Poolat kohtuasjas Euroopa Komisjoni vastu,» lisas Skvernelis. Poola peaminister Beata Szydło ütles, et Nord Stream 2 on poliitiline projekt.

«Me rääkisime Nord Stream 2 ja ma kasutasin võimalust tänada Leedut ja Lätit Poola kohtuasjaga OPAL-i vastu liitumise eest. Me oleme alati tugevalt rõhutanud, et tegu on poliitilise projektiga,» märkis Szydło pressikonverentsil.

Läti peaminister Māris Kučinskis ütles samuti, et lätlased «arvavad, et see on poliitiline, mitte majanduslik-kaubanduslik projekt».

Euroopa Komisjon kiitis mullu sügisel heaks Gazpromi OPAL-i trassi tarnemahu tõstmise. OPAL on gaasijuhe Ida-Saksamaal, mis on ühendatud Venemaa ja Saksamaa vahelise Nord Stream juhtmega Läänemeres. Kriitikute sõnul kahandaks OPAL-i tarnemahu tõstmine gaasitransiiti läbi Poola ja Ukraina.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles