Alexela avab terminali seitsme aasta pärast

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marti Hääl
Marti Hääl Foto: Liis Treimann

Alexela kavatseb avada Paldiskis oma LNG ehk veeldatud maagaasi terminali 2024. aastal just sellel hetkel, kui Leedu valitsuse ajutiselt renditud tankerlaev Klaipėda sadamast otsad annab ja minema seilab, kinnitas üks ettevõtte juhte Marti Hääl.

«Kuigi oleme vaidlustanud otsuse, et Paldiski terminalile ei anta Euroopa Liidu toetust, hakkame nüüd võitlema selle eest, et vabaturu reeglid kehtiksid kõikidele ühtmoodi,» ütles ta. «Meie ettevõtte kaasaktsionärid ja nende strateegilised partnerid on valmis investeerimisotsuse langetama kohe, kui toetusraha suhtes selgus saabub.»

Alexela on valmis terminali valmis ehitama nii, et selle käitamiskulud kaetakse üksnes turupõhiselt. Investeerimiskulude katteks hoiab ettevõte varuks kahte lahendust, millest üks näeb ette Euroopa Liidu 40-protsendilist  kaasfinantseeringut, teine aga üksnes erakapitali panust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles