Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Paras aeg panna kasvama lihavõttemuru

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eger Ninn
Copy
Lihavõttemuru tuleks külvata paar-kolm nädalat enne suurt reedet.
Lihavõttemuru tuleks külvata paar-kolm nädalat enne suurt reedet. Foto: Hortes

Kaks kuni kolm nädalat enne suurt reedet on paras aeg külvata lihavõttemuru. Selleks on vaja muruseemet, külvimulda ja anumat, millesse külvata.


• Külvinõu võib olla ilus lillepott, taldrik, kilega vooderdatud korv või mingi muu anum, mis vett läbi ei lase.

• Täitke nõu ääreni mullaga, tasandage ja kastke ühtlaselt läbimärjaks.

• Külvake mullapinnale tihedalt muruseeme ja katke seemned õhukese, umbes poole sentimeetri paksuse mullakihiga.

• Vajutage õrnalt näppudega pind ühtlasemaks ja piserdage veega pealt niiskeks.


Lihavõttemuru kasvamiseks peab olema võimalikult valge kasvukoht. Iga päev tuleb jälgida, et muld oleks niiske. Selleks hoidke veepihustit veega alati käepärast. 5-7 päeva pärast ilmuvad nähtavale esimesed tõusmed. Hiljem, muru kasvades, võib teda kääridega tagasihoidlikult ka pügada.


Allikas: Hortes

Tagasi üles