Jaapanlaste ähvardus brittidele: meie raha ja ettevõtted võivad lahkuda!

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister Theresa May.
Briti peaminister Theresa May. Foto: Chine Nouvelle / SIPA

Jaapani välisministeerium saatis mõned kuud tagasi Ühendkuningriigile jõulise sõnumi, milles kutsuvad britte üles mõistusele tulema, kirjutab BusinessInsider.

15-leheküljeline dokument loetleb üles erinevaid probleeme  ja kahjusid, mida Brexit endaga kaasa toob. Kokkuvõtvalt tahavad jaapanlased öelda seda, et me oleme investeerinud Ühendkuningriiki kõvasti raha ja teie rikute selle kõik nüüd ära. Kas te tahate, et meie raha, ettevõtted ja investeeringud lahkuvad, küsivad jaapanlased.

Välisministeeriumi lähetatud dokumendis oli ka nõudmine, et britid annaksid neile kiiresti teada, kas kõik Jaapani ettevõtete investeeringud on Brexitist tekkiva kahju eest kaitstud. Samuti ähvardatakse kirjas, et Jaapani pangad võivad Ühendkuningriigist lahkuda ja end sisse seada Euroopa Liidus.

Samuti pole jaapanlaste hinnangul ilma migratsioonita võimalik Ühendkuningriikides ettevõtete tööjõuvajadust rahuldada, vastupidi, võõrtööjõudu peaks rohkem riiki tulema. Teatavasti oli üks Brexiti hääletuse läbimineku olulisi põhjusi just võõrtööjõu suur hulk, millega paljud briti rahul ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles