Eestlaste idufirma Thinnect kaasas 1,7-miljonilise investeeringu

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thinnecti veeb
Thinnecti veeb Foto: thinnect.com

Eestlaste asutatud ja nii Silicon Valleys kui Tallinnas tegutsev idufirma Thinnect kaasas senistelt ja uutelt investoritelt 1,7 miljoni dollari suuruse investeeringu.

Uute investorite seas on Silicon Valley mainekalt ingelinvestorite ühenduselt Band of Angels, lisaks panustas ettevõttesse taas senine investor Smartcap, teatas ettevõte.

Thinnect kutsuti Silicon Valleys asuvasse ärikiirendisse Plug and Play Technology Center juba 2015. sasta augustis. 

Ettevõtte asutaja ja juhi Jürgo Predeni sõnul pakub Thinnect pilvepõhiseid asjade interneti lahendusi ärihoonetele ja nutilinnadele.

Thinnecti arendatav tehnoloogia põhineb Tallinna Tehnikaülikooli proaktiivtehnoloogia teaduslaboris saadud teadustulemustel. Asjade omavahel suhtlema panemiseks kasutatakse raadiosagedusi, täpsemalt 2,4 GHz sagedusala. Ettevõtte loodud tarkvara abil saab omavahel ühendada sisuliselt kõike – alates koduvalgustitest ja külmkappidest ning lõpetades tänavavalgustuslampideni.

Thinnecti esimene litsentseerimispartner oli Eesti ettevõte Cityntel, mis pakub targa tänavavalgustuse lahendusi mitmes riigis.

Thinnecti äriarendus toimub Silicon Valleys ning tehnoloogiaarendus Tallinnas Tehnopoli teaduspargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles