Sügisel valmivas Paldiski kalajahutehases asub tööle kümneid inimesi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kalatootjate Keskühistu juhatuse liige Mart Undrest.
Eesti Kalatootjate Keskühistu juhatuse liige Mart Undrest. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Esmaspäeval toimub Paldiskis ühistulisele kalakomponentide tehasele nurgakivi panemine, tehas peaks valmima sügisel ja seal hakkab tööle 25 kuni 30 inimest.

"Personali suurus saab tehases olema 25-30 inimest," ütles Eesti Kalatootjate Keskühistu juhatuse liige Mart Undrest pressiteates. "Tehas hakkab vastu võtma 25 000 tonni kala aastas ja 300 tonni ööpäevas," lisas Undrest.

Rajatav tehas on esimene Eesti Kalatootjate Keskühistu projekt. Komponenditehase koguinvesteeringu suurusjärk on 10 miljonit eurot. Tehase rajamist toetatakse Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014-2020 meetmega "Kalapüügi- ja vesiviljelustoodete töötlemise ühisinvesteeringute toetus" kuni 6 miljoni euroga ja ülejäänud osa tuleb tootjaorganisatsioonide liidu omainvesteeringust.

"Tehase rajamine aitab ära kasutada inimtoiduks mittesobivat tooret. Püügiga kaasnevad vähemväärtuslik kala ja töötlemisel üle jäävad jäätmed saab tehases teha kalajahuks või näiteks kalaõliks, mis on nõutud kaubad kogu maailmas," ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Kalatootjate Keskühistu on Eesti kilu ja räime tootjaorganisatsioonide 2016. aastal moodustatud tootjaorganisatsioonide liit, kuhu kuuluvad Eesti Kalapüügiühistu, Eesti Kutseliste Kalurite Ühistu ja Eesti Traalpüügi Ühistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles